perjantai 4. maaliskuuta 2016

6.Hermosto

Piirsimme hahmollemme Jessicalle hermoja ja selkäytimen.



Mikä on refleksi?

Refleksi eli heijaste on toiminto, mitä tekee lähes tiedostamatta. Refleksi on reaktio, johon aivot eivät voi vaikuttaa. Esimerkiksi, jos hanasta tulee liian kylmää tai kuumaa vettä, niin vedät kätesi pois hanan alta, tämä on refleksi.



Vauvana testatut refleksit

Tutkimme Noran neuvolakorttia. Noran äiti oli saanut vastenhymyn Noralta, eli Noran äiti oli hymyillyt Noralle ja Nora oli hymyillyt takaisin.



Pietarin katulapset

Katsoimme videon missä kerrottiin Pietarin katulasten elämästä ja videossa näytettiin myös katulapset heidän normaalissa arjessaan. Jos olisi voinut päättää katsooko videon vai ei, niin emme olisi katsoneet videota. Video järkytti meitä ja tajusimme kuinka onnekkaita olemme. Videossa katulapset käyttivät huumeita ja polttivat tupakkaa. Monet videon katulapsista oli karannut kotoa, koska joko heidän vanhempansa joivat liikaa tai heitä ei kohdeltu oikein, vaan heitä esim. Lyötiin. Videossa näytettiin myös, että katulapsille oli turvakoti, johon he pystyivät menemään.

Jos olet herkkä niin älä katso seuraavaa linkkiä, sillä siitä näkee Pietarin katulapsia videon:
  
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/10/31/pietarin-katulapsien-tarinat-ovat-kertomuksia-menetetystä-lapsuudesta


Teimme julisteen kypärästä.



Uutisen linkki:

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/84033-kypara-pelasti-ehka-10-vuotiaan-pojan-hengen



Teimme julisteen alkoholista



Tämän uutisen peruusteella voi jo tajuta miten alkoholi vaikuttaa ihmiseen, uutisen linkki:

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000000218176.html



Teimme julisteen huumeista




Uutisen linkki:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000699569.html



Teimme julisteen liimoista



Uutisen linkki:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/poliisi-ratsannut-alaikaisten-alkoholinkayttoa-imppaus-uutena-huolenaiheena/1943774



Reaktionopeutta ja aivojumppaa

1. Reaktionopeus


Ensimmäinen tehtävä oli ottaa kiinni pallo joka putoaa putkesta. Pallo piti ottaa kiinni silmät kiinni ja silmät auki. Huomasimme, että olimme nopeampia silmät auki ja saimme pallon kiinni helpommin, koska näimme milloin pallo putoaa. Silmät kiinni emme nähneet milloin pallo putosi ja se oli silloin vaikeampi saada kiinni.


2. Reaktionopeus



Toisessa tehtävässä piti kiinnittää paperi pulpettiin, mutta me nyt kiinnitimme sen lattiaan. Sitten piti teipata viivotin, jonka päässä oli kuminauha, niin paperiin kiinni, siten, että sitä pystyi venyttämään. Sen jälkeen pääsi aloittamaan tehtävän teon. Tehtävässä yksi ryhmän jäsenistä pitää kiinni viivottimesta kun se on venytetty kuminauhan kanssa pitkäksi, ja toinen ryhmän jäsenistä yrittää saada kätensä sen päälle ennen kuin se ehtii paperin toiseen päähän. Onnistuimme siinä aika hyvin.



3. Kaksi asiaa kerralla


Kolmannessa tehtävässä piti ensin asettua pöydän ääreen istumaan ja nostaa toinen jalka irti lattiasta. Sen jälkeen piti alkaa pyörittää jalkaa ilmassa ja kirjoittaa samaan aikaan nimensä viisi kertaa paperille. Nimen kirjoittaminen oli vaikeampaa kun piti pyörittää jalkaa ilmassa.



4. Kaksi asiaa kerralla




Neljännessä tehtävässä piti samaan aikaan pyörittää vasenta kättä jalan päällä ja oikealla kädellä piti liikuttaa kättä jalan päällä taakse ja eteen. Kun oikeaa kättä alkaa liikuttaa, niin vasemmalle ei tapahdu mitään mielestämme, mutta liike kyllä vaikenee.



5. Muistaminen


Viidennes tehtävä liittyi muistamiseen. Eli toisen ryhmän jäsenistä piti muotoilla muovailuvahasta jonkun muotoinen hahmo, ja toisen ryhmän jäsenistä piti jäljitellä sitä kun hänen piti tehdä samanlainen. Asiaa vaikensi se, että sen, jonka piti jäljitellä toisen tekemä hahmo, niin hänen piti pitää koko ajan silmät kiinni. Pärjäsimme aika hyvin.



6. Refleksi


Kuudentena tehtävänä oli refleksin testaaminen. Aluksi yhden ryhmän jäsenistä piti istua pöydälle ja rentouttaa jalkansa. Sen jälkeen toisen ryhmän jäsenistä piti kopauttaa toisen polvea. Sen jälkeen jos kohautti oikeaan kohtaan niin toisen jalka nousi ilmaan. Emme onnistuneet kovin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.